ŠD Presad

https://www.facebook.com/sportnodrustvo.gabrovka

 

Tek na petelinjekTek na petelinjek

39. tek na Petelinjek je vključen v teke dolenjske za Pokal Vzajemne. Trasa za odrasle tekače je dolga 11 km in poteka po razgibanem, naravnem, terenu kolovoznih ter gozdnih poti. Teka se lahko udeležijo tudi OŠ otroci in cicibani. Prijave potekajo na dan dogodka do 9.30. Štartnina znaša 12 € za odrasle tekače ter 5 € za vse ostale. Prijavljeni prejmejo spominsko darilo in toplo malico.

V Gabrovki  vsako leto organiziramo enega izmed najstarejših tekov v Sloveniji, saj njegova tradicija traja že 39 let. Po odzivu tekačev naj bi bil zaradi krasne vpetosti v naravo morda celo najlepši.

Sprva je ideja o teku  vznikila zaradi notranjih potreb krajanov po rekreativnem gibanju oz. teku, kasneje pa je organizacijo teka prevzelo športno društvo Presad Gabrovka, ki organizira tek še danes.

11 km dolga krožna proga ravno v spomladanskem  času najbolj zaživi skupaj z naravo, saj poteka v dolini po kolovozni poti poleg travnikov, ki se čez čas prične vzpenjati v gozd. Nekje na polovici trasa poteka preko malega gorskega cilja Petelinjek, po katerem ima tek tudi ime. Sledi le še spust in daljša končna ravnina ob potoku. Trasa je razgibana, primerna tako za rekreativce kot tudi vrhunske športnike, tek pa vsebuje različne starostne kategorije. Poskrbljeno je tudi za gibanje najmlajših, katerim so dolžine prog prilagojene njihovim sposobnostim oz. starsti.

Glavno vodilo organizacije dogodka je gibanje za zdravje vseh ljudi, za tiste bolj zagrizene tekače pa tek vsebuje tudi tekmovalno noto, saj je vključen v Pokal dolenjskega lista, ki združuje teke po dolenjski pokrajini.

Z ekipo ŠD Presad Gabrovka se že veselimo aktivnega druženja v naravi in vljudno vabimo na naš tradicionalen tek vse tekače in tekačice ter njihove spremljevalce!